Бившият британски премиер Джон Мейджър се обяви за създаването на нов

...
Бившият британски премиер Джон Мейджър се обяви за създаването на нов
Коментари Харесай

И бившият британски премиер Джон Мейджър поиска трибунал да съди Путин

Бившият английски премиер Джон Мейджър се разгласи за основаването на нов интернационален арбитражен съд, който да проверява дейностите на Владимир Путин в Украйна, заяви Би Би Си.

Същата позиция изрази и експремиерът Гордън Браун.

Към двамата държавници се причислиха и други политици, учени, адвокати - общо 140 души, които подписаха петиция за основаване на правосъден орган модела на Нюрнбергския развой против нацистките военнопрестъпници след края на Втората международна война.

По думите на Гордън Браун, основаването на подобен трибунал ще затвори малка врата в интернационалното право, " която Путин може да употребява, за да избегне правораздаването ".

Международният съд на ООН в Хага вече започна разследване срещу Путин за военни закононарушения в Украйна, само че той се нуждае от глобата на Съвета за сигурност, където Русия като непрекъснат член може да наложи несъгласие. За арбитражен съд, проведен по сходство на Нюрнбергския, не би съществувала такава спънка.

По думите на Браун, след рухването на Берлинската стена " предполагахме, че демокрацията и върховенството на закона ще спечелват ", само че Путин вместо това си служи с експанзия. Той предвижда, че ако не бъде изпратен явен сигнал, ще последва експанзия и в други страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР